Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 11/04/2024

Vīrieti tiesās par bijušās draudzenes nolaupīšanu un vairākkārtēju viņas izvarošanu

Attēls: Vīrieti tiesās par bijušās draudzenes nolaupīšanu un vairākkārtēju viņas izvarošanu

2024. gada martā Rīgas Austrumu prokuratūras prokurors Rīgas pilsētas tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par savas bijušās draudzenes nolaupīšanu un vairākkārtēju viņas izvarošanu.

Atbilstoši apsūdzībai vīrietis 2023. gada pavasarī, pārkāpjot tiesas noteikto aizliegumu tuvoties savai bijušajai draudzenei, ieradās pie viņas mājās, pēc kā piekāva un izvaroja viņu. Pēc tam vīrietis, pielietojot vardarbību, cietušo sievieti nolaupīja un ar automašīnu aizveda uz Lietuvu, kur divas dienas turēja viesnīcā. Minētajās divās dienās vīrietis cietušo arī  vairākas reizes izvaroja.

Cietušajai no apsūdzētā vīrieša gūsta izdevās atbrīvoties, pateicoties viesnīcas darbiniekiem, kuriem viņa paziņoja par viņas nolaupīšanu brīdī, kad vīrietis bija īslaicīgi izgājis.

Vīrietis kopumā ir apsūdzēts par 21 noziedzīga nodarījuma izdarīšanu pret minēto sievieti, tai skaitā arī par izmeklēšanas laikā noskaidrotiem nodarījumiem, kas izdarīti pirms cietušās sievietes nolaupīšanas.

Apsūdzētajam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Notiesājoša sprieduma gadījumā vīrietim draud brīvības atņemšana no četriem līdz piecpadsmit gadiem.

Pirmstiesas procesa laikā apsūdzētais savu vainu neatzina un liecināja, ka notikušais ir tikai ģimenes konflikts.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ