Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 09/04/2024

Par kukuļdošanu tiesa notiesā Vladimiru Vaškeviču

Attēls: Par kukuļdošanu tiesa notiesā Vladimiru Vaškeviču

2024. gada 9. aprīlī Rīgas pilsētas tiesa, izskatot krimināllietu, kurā apsūdzēts bijušais Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieks Vladimirs Vaškevičs par 60 848 eiro kukuļa došanu VID amatpersonai, lai tādā veidā nodrošinātu labvēlīga lēmuma pieņemšanu pret kādu uzņēmumu ierosinātā pārbaudes lietā, kā arī lai netiktu veiktas pārbaudes pret citām konkrētām personām un uzņēmumiem, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina apsūdzēto par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un piesprieda viņam brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem.

Apsūdzētajam piespriesto soda veidu un mēru tiesas debatēs lūdza piemērot arī valsts apsūdzības uzturētājs – Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors –, tāpēc ar tiesas piespriesto sodu prokurors ir apmierināts un neplāno lūgt tiesu sagatavot pilnu spriedumu.

Savukārt pārējās procesā iesaistītās personas desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiek iesniegts, tiesa sagatavo pilnu spriedumu, kuru var pārsūdzēt desmit dienu laikā no tā pieejamības dienas.

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors ir gandarīts, ka gandrīz pēc 13 gadu tiesāšanās šajā krimināllietā pieņemts pirmās instances tiesas spriedums. Taču, visticamāk, aizstāvības puse pirmās instances tiesas spriedumu pārsūdzēs, un krimināllieta tiks izskatīta arī apelācijas instances tiesā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ