Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 19/04/2023

Vienošanās procesa kārtībā tiesai nodota krimināllieta par smaga miesas bojājuma tīšu izdarīšanu

Attēls: Vienošanās procesa kārtībā tiesai nodota krimināllieta par smaga miesas bojājuma tīšu izdarīšanu

Šā gada marta izskaņā Austrumzemgales prokuratūra paātrinātā procesa kārtībā saņēma krimināllietas materiālus pret kādu vīrieti, kurš tika turēts aizdomās par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, savukārt, 5. aprīlī Austrumzemgales prokuratūras prokurors šo vīrieti saucis pie kriminālatbildības par šī smagā nozieguma izdarīšanu.

Saskaņā ar apsūdzību šā gada 26. februārī apsūdzētais vīrietis kopā ar cietušo atradās pie kādas ēkas Bauskā, kad, naidīgi noskaņots, ar nodomu nodarīt jebkādus miesas bojājumus cietušajam, tīši ar nazi iedūra viņam kājā. Cietušajam tika nodarīti smagi miesas bojājumi, kas bīstami dzīvībai, proti, durti-griezts augšstilba ievainojums ar muskuļu, artēriju un vēnu bojājumu.

Izvērtējot izdarītā noziedzīgā nodarījuma smagumu, raksturu, kaitīgumu un apsūdzētā personību un to, ka apsūdzētais pilnībā atzina savu vainu un izmantoja Kriminālprocesa likumā paredzētās tiesības uz sadarbību, kas izpaudās vienkāršāka procesa veida izvēlē, prokurors ar apsūdzēto noslēdza vienošanos par vainas atzīšanu un sodu. Vienošanās paredz, ka prokurors lūdz tiesu atzīt apsūdzēto par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un piespriest viņam brīvības atņemšanas sodu uz diviem gadiem un probācijas uzraudzību uz vienu gadu un diviem mēnešiem.

Šā gada 13. aprīlī lieta noslēgtās vienošanās apstiprināšanai nosūtīta Zemgales rajona tiesai (Bauskā).

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ