Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 20/04/2023

Tikšanās laikā Eirojustā pārrunā aktuālos tiesiskos jautājumus Ukrainas kara kontekstā

Attēls: Tikšanās laikā Eirojustā pārrunā aktuālos tiesiskos jautājumus Ukrainas kara kontekstā

2023. gada 19. aprīlī tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere darba vizītē Nīderlandes Karalistē, Hāgā apmeklēja Starptautisko Krimināltiesu (International Criminal Court) un Eiropas Savienības Aģentūru tiesu iestāžu sadarbībai krimināllietās (Eurojust), lai pārrunātu turpmāko Latvijas atbalstu Krievijas pastrādāto noziegumu Ukrainā izmeklēšanā un pierādījumu iegūšanā.

Tikšanās laikā ar Eirojusta prezidentu Ladislavu Hamranu un Latvijas pārstāvi Eirojustā Dagmāru Skudru ministre pārrunāja aktuālos tiesiskos jautājumus Ukrainas kara kontekstā – par Eirojusta koordinējošo lomu Ukrainā izdarīto starptautisko noziegumu izmeklēšanai, par Eirojusta paplašināto mandātu starptautisko noziegumu pierādījumu glabāšanai un analīzei, kā arī par Starptautiskā centra agresijas noziegumu kriminālvajāšanai (ICPA – International Centre for the Prosecution of the Crime of Aggression) izveidi.

“Eirojustam ir neatsverama nozīme, koordinējot dalībvalstu izmeklēšanu par Krievijas pastrādātājiem noziegumiem Ukrainā. Latvija turpinās aktīvi iesaistīties dažādos izmeklēšanas formātos un sniegs visu nepieciešamo atbalstu, lai nodrošinātu vainīgo saukšanu pie atbildības,” norāda I. Lībiņa-Egnere.

Ģenerālprokuratūra aktīvi darbojas Eirojustā, kur speciāli izveidotajā apvienotajā izmeklēšanas grupā (Joint investigation team) kopš 2022. gada maija līdzdarbojas valstu nacionālo izmeklēšanu koordinēšanā, lai sniegtu atbalstu Ukrainai.

   

  

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Administratīvā direktora dienesta
Komunikācijas un sabiedrisko attiecību
nodaļas vadītāja
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ