Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 06/07/2023

Tiesai nosūtīta krimināllieta par izraisītu ceļu satiksmes negadījumu Vecumnieku pagastā, kurā bojā gāja nepilngadīga velosipēdiste

Attēls: Tiesai nosūtīta krimināllieta par izraisītu ceļu satiksmes negadījumu Vecumnieku pagastā, kurā bojā gāja nepilngadīga velosipēdiste

2023. gada 29. jūnijā Austrumzemgales prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par to, ka, vadot transportlīdzekli, pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus un izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kurā cietušajai tika nodarīti smagi miesas bojājumi, kas izraisīja viņas nāvi.
Pagājušā gada 15. oktobrī Vecumnieku pagastā, Bauskas novadā Rīgas ielā notika ceļu satiksmes negadījums, kurā tika notriekta un bojā gāja kāda nepilngadīga velosipēdiste. Apsūdzētais, vadot savu transportlīdzekli, nepievērsa pietiekamu uzmanību apkārtnei un tās izmaiņām, nedarīja visu iespējamo, lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, it sevišķi mazāk aizsargātie – velosipēdu vadītāji.  Apsūdzētais neizvēlējās drošu sāna intervālu starp jaunietes vadīto velosipēdu, kuru viņa vadīja pa labo pusi un savlaicīgi nesamazināja braukšanas ātrumu un neapbrauca viņu, kā rezultātā ar savas vadītās automašīnas labās puses priekšējo daļu un labo sānu izraisīja sadursmi ar jaunietes vadīto velosipēdu. Jaunietei tika nodarīti smagi miesas bojājumi, kas izraisīja viņas nāvi.
Par šādu noziedzīgu nodarījumu Krimināllikumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.
Lieta izskatīšanai nodota Zemgales rajona tiesai (Bauskā).


Prokuratūra izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušās jaunietes ģimenei un tuviniekiem.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ