Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 29/06/2023

Tiesai nodota krimināllieta par sagatavošanos slepkavībai organizēšanu

Attēls: Tiesai nodota krimināllieta par sagatavošanos slepkavībai organizēšanu

2023. gada 26. jūnijā Rīgas Pārdaugavas prokuratūras prokurore pieņēma lēmumu par krimināllietas, kurā apsūdzēts vīrietis par to, ka mantkārīgu motīvu vadīts organizēja sagatavošanos kāda vīrieša slepkavībai, nodošanu Rīgas pilsētas tiesai.

Saskaņā ar minēto lēmumu apsūdzētajam, mantkārīgu motīvu vadītam, tas ir, lai iegūtu pieeju cietušā vīrieša uzņēmuma aktīviem un izvairītos no mantisko saistību izpildes ar viņu, radās nodoms organizēt sagatavošanos šī vīrieša slepkavībai.  

Īstenojot savu noziedzīgo nodomu, apsūdzētais tajā iesaistīja savu paziņu un par slepkavības izdarīšanu solīja viņam samaksāt mantisku atlīdzību. Apsūdzētais viņam nodeva informāciju par cietušā dzīvesvietu, ikdienas paradumiem, pārvietošanās maršrutiem, kā arī iepriekš sagatavotus nozieguma izdarīšanas rīkus un līdzekļus.

Apsūdzētajam savu noziedzīgo nodomu līdz galam neizdevās īstenot, jo viņa iesaistītā paziņa par to informēja Valsts policiju.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ