Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 18/07/2023

Ģenerālprokurors tiekas ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču

Attēls: Ģenerālprokurors tiekas ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču

18. jūlijā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar ģenerālprokuroru Juri Stukānu.

Tikšanās laikā Valsts prezidents lūdza sniegt skaidrojumu, kādi ir prokuratūras apsvērumi atsevišķos gadījumos par sodu politiku un sodu noteikšanā izmantotajiem kritērijiem un kā tiek panākts, ka sodu politika tiesu nolēmumos un prokuroru priekšrakstos nav pretrunīga.

Valsts prezidents arī vērsa uzmanību, ka respektē likumā “Par tiesu varu” noteiktās tiesu varas neatkarības garantijas un aizliegumu iejaukties tiesu varas konkrētās darbībās, vienlaikus norādot uz nepieciešamību stiprināt prokuratūras spēju skaidrot savu nostāju konkrētās lietās, īpaši lietās par sensitīviem un sabiedrībai nozīmīgiem jautājumiem. Tikšanās laikā E. Rinkēvičs aicināja ģenerālprokuroru sniegt priekšlikumus attiecībā uz grozījumiem normatīvajos aktos, lai vienveidotu sodu politiku. Minētie jautājumi tiks skatīti kādā no nākamajām Nacionālās drošības padomes sēdēm, ko sasauks Valsts prezidents.

Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu ģenerālprokurors Juris Stukāns norādīja: "Esmu gandarīts, ka jaunievēlētais Valsts prezidents savā dienas kārtībā ir iekļāvis jautājumus, kas saistīti ar efektīvu Krimināllikuma normu piemērošanu un krimināltiesisko attiecību taisnīgu noregulējumu. Esmu vienisprātis ar Valsts prezidentu, ka sabiedrībai nepieciešama pārliecība, ka piemērotie sodi par noziedzīgiem nodarījumiem ir samērīgi un taisnīgi. Prokuratūrā šobrīd strādājam pie plāna, kā uzlabot institūcijas spēju vēl efektīvāk skaidrot tās pieņemtos lēmumus, īpašu uzsvaru liekot uz krimināllietām, kas sabiedrībai ir nozīmīgas un raisījušas plašu rezonansi.”

Avots: www.president.lv
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

Atpakaļ