Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 26/05/2023

Ģenerālprokuratūrā viesojas Eiropas Juridiskās tālākizglītības tīkla Ģenerālsekretāre

Attēls: Ģenerālprokuratūrā viesojas Eiropas Juridiskās tālākizglītības tīkla Ģenerālsekretāre

Lai pārrunātu līdzšinējo sadarbību un apspriestu turpmākās sadarbības galvenos virzienus, 2023. gada 26. maijā Ģenerālprokuratūrā viesojās Eiropas Juridiskās tālākizglītības tīkla (EJTN – European Judical Training Network) Ģenerālsekretāre Ingrīda Dervo (Ingrid Derveaux). Viņu pavadīja EJTN programmu direktore Karmena Dormuta (Carmen Dormuta) un Latvijas Tiesnešu mācību centra direktore Solvita Kalnina-Caune.

Tikšanās laikā ar Ģenerālprokuratūras Darbības kontroles un starptautiskās sadarbības departamenta virsprokuroru Aivaru Ostapko tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar tiesnešu un prokuroru apmācību procesa uzlabošanu. Tika akcentēta EJTN nozīme apmaiņas programmu organizēšanā, sniedzot prokuroriem iespēju gūt pieredzi dažādās Eiropas valstīs. Tāpat sarunas laikā tika apspriests, kā starptautiska līmeņa mācību pasākumus veidot vēl efektīvākus un ar lielāku pievienoto vērtību profesionālo zināšanu un prasmju pilnveidošanā. Tika vērsta uzmanība uz nepieciešamību akcentēt tādu prokuroru un tiesnešu prasmju attīstību, kas nepieciešamas funkciju izpildei digitālā vidē.

EJTN ir galvenā platforma Eiropas tiesu iestāžu profesionāļu apmācībai un pieredzes apmaiņas veicināšanai.  EJTN pārstāv vairāk nekā 120 000 Eiropas tiesnešu, prokuroru, tiesu instruktoru un tiesu darbinieku intereses visā Eiropā. Viena no šīs sadarbības  platformas aktivitātēm ietver prokuroru un tiesnešu pieredzes apmaiņas braucienus ar mērķi veidot vienotu Eiropas juridisko telpu. Latvijas Republikas prokuratūra ir EJTN tīkla biedrs no 2018. gada.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Administratīvā direktora dienesta
Komunikācijas un sabiedrisko attiecību
nodaļas vadītāja
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

Atpakaļ