Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 20/12/2017

Prokuratūra tiesai nosūtījusi krimināllietu par seksuālu vardarbību ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu

Šā gada 12.decembrī Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā par seksuāla rakstura darbību nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušā ķermeni, kas izdarīta izmantojot uzticību un pielietojot vardarbību, apsūdzēta viena persona. Minētās darbības tika izdarītas ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais vīrietis atradās privātmājā, kur kopā ar citām personām lietoja alkoholu. Pēc kopīgās alkohola lietošanas apsūdzētais vīrietis, seksuālu dziņu mudināts un nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi, veica seksuāla rakstura darbības ar mazgadīgo, izmantojot uzticību un pielietojot vardarbību.

Persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 160.panta sestās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Rēzeknes tiesā.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801

 

 

Atpakaļ