Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Zemgales tiesas apgabals

Publicēts 10/05/2023

Tiesās jaunieti par nepilngadīgas meitenes izvarošanu

Attēls: Tiesās jaunieti par nepilngadīgas meitenes izvarošanu

2023. gada aprīļa beigās Austrumzemgales prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts kāds jaunietis par savas paziņas – nepilngadīgas meitenes – izvarošanu un seksuālu vardarbību pret viņu.

No apsūdzības izriet, ka 2020. gada kādā jūnija naktī apsūdzētais pēc kopīgas alkoholisko dzērienu lietošanas ar cietušo un citām viņa paziņām izlaiduma ballītes svinību laikā nolēma apmierināt savu dzimumtieksmi ar meiteni, kura ir nepilngadīga.

Apsūdzētais, apzinoties, ka meitene ir nepilngadīga, un izmantojot cietušās bezpalīdzības stāvokli viņas stiprā alkohola reibuma dēļ, apmierināja savu dzimumtieksmi un veica dzimumaktu ar viņu. Nākamās dienas rītā, neskatoties uz to, ka cietusī pretojās apsūdzētā vīrieša darbībām, viņš ar meiteni veica seksuāla rakstura darbības, apmierinot savu dzimumtieksmi pretdabiskā veidā.

Apsūdzētā prettiesisko darbību rezultātā cietušajai tika nodarītas fiziskas sāpes un radītas psihiskas ciešanas, kā arī apdraudēta viņas dzimumneaizskaramība.

Par šo noziedzīgo nodarījumu sankcija paredz sodu – mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem.

Lieta izskatīšanai nodota Zemgales rajona tiesai (Bauskā).

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ