Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Zemgales tiesas apgabals

Publicēts 13/07/2023

Tiesai nosūtīta krimināllieta par izraisītu ceļu satiksmes negadījumu Stelpē, kurā bojā gāja automašīnas pasažiere

Attēls: Tiesai nosūtīta krimināllieta par izraisītu ceļu satiksmes negadījumu Stelpē, kurā bojā gāja automašīnas pasažiere

2023. gada jūnija izskaņā Austrumzemgales prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par to, ka, vadot transportlīdzekli bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, atrodoties alkohola ietekmē, pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus un izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kurā automašīnas pasažierei tika nodarīti smagi miesas bojājumi, kas izraisīja viņas nāvi.

Pagājušā gada 29. janvārī Stelpē apsūdzētais, vadot savu transportlīdzekli Škoda Octavia, atrodoties alkohola ietekmē (ar alkohola koncentrāciju izelpotajā gaisā vairāk nekā 2,53 promiles), nepievērsa pietiekamu uzmanību apkārtnei un tās izmaiņām, kā arī nerīkojās tā, lai neradītu satiksmei bīstamu situāciju. Apsūdzētais neņēma vērā ceļa konfigurāciju, proti, pagriezienu pa labi un vadīja automašīnu ar ātrumu, kas negarantēja kustības drošību konkrētajā situācijā. Apsūdzētais vīrietis savlaicīgi nesamazināja braukšanas ātrumu un pilnībā neapturēja automašīnu, bet turpināja kustību uz priekšu, zaudējot kontroli pār automašīnas vadāmību. Tā rezultātā automašīna nobrauca no ceļa braucamās daļas un ar priekšējo daļu ietriecās gājēju barjerās, kur barjeras detaļa – 1,80 m gara caurule – ietriecās automašīnas salonā, nodarot smagus miesas bojājumus automašīnas pasažierei, pēc kā iestājās viņas nāve.

Apsūdzētais vīrietis pameta negadījuma vietu un par ceļu satiksmes negadījumu nepaziņoja Valsts policijai.

Pirmstiesas kriminālprocesā noskaidrots, ka apsūdzētais vīrietis transportlīdzekli vadīja bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Tās viņam atņemtas administratīvās pārkāpuma lietas ietvaros.

Apsūdzētais savu vainu viņam inkriminēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā neatzīst.

Lieta izskatīšanai nodota Zemgales rajona tiesai (Bauskā).

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ