Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Zemgales tiesas apgabals

Publicēts 01/11/2023

Bijušajām Valsts policijas amatpersonām par kukuļu un tā piedāvājuma pieņemšanu – reāli brīvības atņemšanas sodi

Attēls: Bijušajām Valsts policijas amatpersonām par kukuļu un tā piedāvājuma pieņemšanu – reāli brīvības atņemšanas sodi

2023. gada 31. oktobrī Rīgas apgabaltiesa, apmierinot prokuratūras apelācijas protestu par Ekonomisko lietu tiesas sprieduma atcelšanu, kukuļņemšanā par vainīgām atzina divas bijušās Valsts policijas amatpersonas.

Atbilstoši apsūdzībai policisti, izmantojot savu dienesta stāvokli, personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās pieņēma kukuli un tā piedāvājumu, proti, bijušie policijas darbinieki piekrita kāda vīrieša piedāvājumam reizi mēnesī saņemt 150 eiro par to, ka policija neaizturēs un nesodīs viņu par to, ka Jelgavas tirgū nelikumīgi tiek realizēti tabakas izstrādājumi.

Rīgas apgabaltiesa atzina apsūdzētos par vainīgiem minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un piemēroja viņiem brīvības atņemšanas sodu – attiecīgi vienam no apsūdzētajiem uz diviem gadiem un astoņiem mēnešiem un otram apsūdzētajam uz diviem gadiem un pieciem mēnešiem. Tāpat tiesa lēma aizliegt abiem apsūdzētajiem ieņemt amatus Valsts policijā uz četriem gadiem.

Minēto spriedumu vēl ir iespējams pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ