Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Rīgas tiesas apgabals

Publicēts 30/06/2023

Tiesās vīrieti, kurš tiek apsūdzēts seksuāla rakstura darbību izdarīšanā ar savas draudzenes mazgadīgo meitu

Attēls: Tiesās vīrieti, kurš tiek apsūdzēts seksuāla rakstura darbību izdarīšanā ar savas draudzenes mazgadīgo meitu

2023. gada 21. jūnijā Pierīgas prokuratūras prokurore tiesai nodeva krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par to, ka izdarīja seksuāla rakstura darbības nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušās ķermeni, ko izdarīja ar meiteni, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, izmantojot viņas bezpalīdzības stāvokli un uzticību.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais laika periodā no 2017. gada līdz 2020. gada martam periodiski dzīvoja pie savas draudzenes un viņas mazgadīgās meitas un, izmantojot to, ka atradās divatā ar mazgadīgo meiteni un neviens netraucēja viņa prettiesisko darbību veikšanu, kā arī izmantojot cietušās meitenes uzticēšanos viņam kā mātes draugam un viņas bezpalīdzības stāvokli, proti, apstākli, ka viņa sava mazgadīgā vecuma dēļ neapzinās ar viņu veikto darbību patieso raksturu, nozīmi un nespēj nodrošināt sev aizsardzību, pret viņas gribu veica seksuāla rakstura darbības.

Apsūdzētais minētajā laika periodā vairākkārt meitenei piedāvāja spēlēties un spēles laikā lika viņai atkailināt savu ķermeni. Viņš ar telefonu filmēja un uzņēma fotogrāfijas, kurās meitene attēlota mazgājoties vannā, kā arī ar atkailinātiem dzimumorgāniem atrodas pludmalē. Uzfilmētos video un fotogrāfijas viņš glabāja savā portatīvajā datorā.

Apsūdzētā vīrieša prettiesisko darbību rezultātā tika apdraudēta cietušās dzimumneaizskaramība, tikumība un normāla fiziskā un garīgā attīstība.

Apsūdzētais savu vainu viņam inkriminēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā neatzīst.

Lieta izskatīšanai nodota Vidzemes rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ