Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Rīgas tiesas apgabals

Publicēts 30/05/2023

Tiesās organizētas grupas dalībniekus par krāpšanu lielā apmērā

Attēls: Tiesās organizētas grupas dalībniekus par krāpšanu lielā apmērā

2023. gada 17. maijā Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzētas četras personas par krāpšanu lielā apmērā, kas izdarīta organizētā grupā.  

Saskaņā ar pirmstiesas procesā iegūtajiem pierādījumiem un apsūdzībā norādīto apsūdzētās personas savstarpēji vienojās par lomu sadali noziedzīgā nodarījuma izdarīšanai. Organizētās grupas dalībnieki, zinot to, ka cietušais, kuram pieder kāds nekustamais īpašums Rīgā, pastāvīgi neuzturas Latvijā, viltoja viņa pasi un ģenerālpilnvaru, ko it kā izdevis pats cietušais, lai iegūtu tiesības uz minēto īpašumu. Apsūdzētie, rīkojoties saskaņā ar lomu sadali, uzrādīja viltoto ģenerālpilnvaru un noslēdza pirkuma līgumu par cietušajam piederošā nekustamā īpašuma pārdošanu par 1 200 000 eiro.

Brīdī, kad viņi ieradās pie notāra, lai parakstītu iesniegumu par dokumentu un naudas – 1 200 000 eiro –, kuru nekustamā īpašuma pircējs iemaksās zvērināta notāra glabājuma kontā, glabājumu, viņus arestēja Valsts policijas amatpersonas.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ