Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Rīgas tiesas apgabals

Publicēts 30/01/2023

Tiesai nosūtīta krimināllieta pret sešiem parādu piedziņas kompānijas darbiniekiem

Attēls: Tiesai nosūtīta krimināllieta pret sešiem parādu piedziņas kompānijas darbiniekiem

2023. gada janvāra sākumā Rīgas Ziemeļu prokuratūras prokurors nosūtīja tiesai krimināllietu, kurā apsūdzība celta parādu piedziņas kompānijas SIA “Arvik” sešiem darbiniekiem par personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās patvaļīgi izdarītām darbībām, apejot normatīvajos aktos noteikto kārtību, kuru tiesiskumu apstrīd personas (patvarība), kas saistīta ar vardarbību un vardarbības piedraudējumu.  

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētie, rīkojoties kreditoru un savās interesēs, kā arī apejot Civillikuma un Civilprocesa likuma normas, veica prettiesisku parāda piedziņu no debitoriem, piedraudot un pielietojot pret viņiem vardarbību.

Apsūdzētie savu vainu viņiem inkriminēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā neatzīst.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Rīgas pilsētas tiesai.

Par izdarīto noziedzīgo nodarījumu Krimināllikumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, sabiedriskais darbs vai naudas sods.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ