Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Latgales tiesas apgabals

Publicēts 02/05/2023

Ar prokurora priekšrakstu par sodu pabeidz kriminālprocesu par 10 eiro kukuļdošanu Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonai

Attēls: Ar prokurora priekšrakstu par sodu pabeidz kriminālprocesu par 10 eiro kukuļdošanu Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonai

2023. gada 25. aprīlī Dienvidlatgales prokuratūrā paātrinātā procesa kārtībā, kas bija mazāk nekā 48 stundu laikā no noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīža, sastādot prokurora priekšrakstu par sodu, pabeigts kriminālprocess pret kādu Baltkrievijas Republikas pilsoni, kurš apsūdzēts kukuļdošanā Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes amatpersonai.

Saskaņā ar apsūdzību šā gada 24. aprīlī apsūdzētais vadīja kravas automobili un iebrauca Latvijas Republikas muitas kontroles punktā “Silene”, kur Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes Latgales Muitas kontroles punkta amatpersona uzsāka veikt automašīnas kontroli. Muitas kontroles laikā tika noskaidrots, ka nepieciešams transportlīdzekli novirzīt uz angāru kravas padziļinātās muitas kontroles veikšanai.

Apsūdzētais VID amatpersonai deva 10 eiro, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, neveiktu transportlīdzekļa kravas padziļināto muitas kontroli.  

Apsūdzētais pilnībā piekrita viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja.

Prokurors, ņemot vērā apsūdzētā attieksmi pret izdarīto, kā arī izvērtējot, ka izdarīts smags noziegums pret pārvaldības kārtību, bet ar to nav radīts mantisks kaitējums, ir guvis pārliecību, ka apsūdzētajam vīrietim nevajadzētu piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu sodu, taču viņu nevar atstāt nesodītu.

Ar prokurora priekšrakstu par sodu apsūdzētajam piemērots naudas sods desmit Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā, tas ir, 6200 eiro.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ