Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Informācija par aktualitātēm

Publicēts 05/09/2023

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas ģenerālprokurori sanāksmē vienojas pastiprināt sadarbību narkotiku izplatības apkarošanas jomā

Attēls: Latvijas, Igaunijas  un Lietuvas ģenerālprokurori sanāksmē vienojas pastiprināt sadarbību narkotiku izplatības apkarošanas jomā

No 2023. gada 28. līdz 29. augustam ģenerālprokurors Juris Stukāns kopā ar Igaunijas un Lietuvas ģenerālprokuroriem piedalījās ikgadējā Baltijas valstu ģenerālprokuroru sanāksmē, kas norisinājās Hāpsalu, Igaunijā.

Sanāksmē Baltijas valstu prokuratūru pārstāvji pārrunāja organizētās noziedzības tendences saistībā ar automašīnu zādzībām un narkotiku kontrabandu Baltijas valstīs. Tika apspriesti arī jautājumi, kas saistīti ar prokuroru amata kandidātu atlases procesu, izmaiņām prokuratūru struktūrā un darba metodikā. Tāpat sanāksmes dalībnieki savstarpēji dalījās pieredzē par prokuratūru īstenoto komunikāciju ar medijiem un sabiedrību.

Viens no nozīmīgākajiem pieņemtajiem lēmumiem tikšanās laikā bija turpmāk īstenot Baltijas valstu kopējo sadarbību, ar mērķi novērst organizēto noziedzību saistībā ar narkotiku un psihotropo vielu apriti. Šis Igaunijas Ģeneālprokuratūras ierosinājums guva kā Latvijas, tā Lietuvas partneru atbalstu. Turpmāko sadarbību šajā jautājumā koordinēs Latvijas Republikas prokuratūra.

Narkotiku un psihotropo vielu izplatības apkarošanas lielākā problemātika saskatāmas tajā, ka apritē ir atgriezušies ļoti daudzi spēcīgi sintētiskie opioīdi, kas visās Baltijas valstīs  izraisa ievērojamu skaitu ar narkotiku pārdozēšanu saistītu nāves gadījumu. Narkotiku kontrabandas apkarošanai ir jābūt visu valstu prioritātei, tāpēc turpmāk prokurori tiksies, lai identificētu problēmas šo noziegumu izmeklēšanā un rastu kopīgus risinājumus.

Kopā ar ģenerālprokuroru Latviju sanāksmē pārstāvēja Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Arvīds Kalniņš un Ģenerālprokuratūras Darbības kontroles un starptautiskās sadarbības departamenta virsprokurors Aivars Ostapko.

 

 

Atpakaļ