Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 12/06/2023

Stājies spēkā notiesājošs spriedums kādai ģimenes ārstei Rēzeknē par īpašo recepšu izrakstīšanu bez medicīniskās nepieciešamības psihotropās vielas saņemšanai

Attēls: Stājies spēkā notiesājošs spriedums kādai ģimenes ārstei Rēzeknē par īpašo recepšu izrakstīšanu bez medicīniskās nepieciešamības psihotropās vielas saņemšanai

2023. gada 31. maijā Senāts pēc apsūdzēto iesniegtajām kasācijas sūdzībām atteica ierosināt kasācijas tiesvedību par Latgales apgabaltiesas 2022. gada 14. februāra notiesājošu spriedumu.

Ar minēto spriedumu apsūdzētā ģimenes ārste par septiņu īpašo recepšu izrakstīšanu bez medicīniskās nepieciešamības psihotropās vielas saņemšanai kādai personai, kura nebija viņas pacients un atradās apcietinājumā, atzīta par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā un sodīta ar 2500 eiro lielu naudas sodu, atņemot tiesības nodarboties ar ārstniecību uz trīs gadiem. Savukārt otra apsūdzētā persona, kas ir šīs ģimenes ārstes meita, atzīta par vainīgu par to, ka uzkūdīja māti izrakstīt šīs īpašās receptes bez medicīniskās nepieciešamības psihotropās vielas saņemšanai iepriekš minētajai personai (draugam), un sodīta ar 3500 eiro lielu naudas sodu, atņemot tiesības nodarboties ar ārstniecību uz trīs gadiem. Turklāt ģimenes ārstes meita sodīta arī ar brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un vienu mēnesi, nosakot to nosacīti, ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem un trīs mēnešiem par to, ka neatļauti iegādājās un glabāja psihotropās vielas realizācijas nolūkā un mēģināja nodot tās personai, kura ievietota īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Noziedzīgie nodarījumi izdarīti personiskas ieinteresētības dēļ.

2021. gada 6. maijā Rēzeknes tiesa pasludināja šajā krimināllietā spriedumu, ar kuru apsūdzētās personas tika atzītas par nevainīgām un attaisnotas.

Par minēto spriedumu Austrumlatgales prokuratūras prokurors iesniedza apelācijas protestu.

2022. gada 14. februārī Latgales apgabaltiesa atcēla pirmās instances tiesas spriedumu par apsūdzēto attaisnošanu un taisīja notiesājošu spriedumu.

Līdz ar to, ka Senāts atteica ierosināt kasācijas tiesvedību, šis notiesājošais spriedums š.g. 31. maijā stājies likumīgā spēkā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ