Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 26/10/2023

Saeimas Juridiskā komisija izbraukuma sēdi aizvada prokuratūrā

Attēls: Saeimas Juridiskā komisija izbraukuma sēdi aizvada prokuratūrā

2023. gada 25. oktobrī prokuratūra savās telpās Aspazijas bulvārī 7, Rīgā, uzņēma Saeimas Juridisko komisiju un Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisiju. Izbraukuma sēdes laikā komisijas locekļi tikās ar ģenerālprokuroru Juri Stukānu, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokuroru Arvīdu Kalniņu un Darbības kontroles un starptautiskās sadarbības departamenta virsprokuroru Aivaru Ostapko. Tikšanās laikā tika pārrunātas prokuratūras darba efektivizēšanas iespējas.

Kā norādīts Saeimas sagatavotajā preses relīzē, sēdē tās dalībnieki kā vienu no būtiskākajiem kavēkļiem prokurora darbā akcentēja lielo lietu apjomu, kas ilgstoši atrodas tiesās, neskatot tās pēc būtības. Prokuratūras pārstāvji norādīja – šobrīd tiesās atrodas aptuveni 600 lietas, kurām ir jānodrošina prokurora klātbūtne. Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins aicināja prokuratūras pārstāvjus apkopot informāciju par tiesu procesiem, kas virzās pārāk lēni, lai komisija ar tiem varētu iepazīties un meklēt iespējamos risinājumus likumdošanas ceļā.

Tāpat sēdē tika akcentēts arī kvalificētu izmeklētāju un operatīvo darbinieku trūkums Latvijā, iestāžu savstarpējā konkurence par šādiem speciālistiem, kā arī kaimiņvalsts Igaunijas pieredze kvalificētu darbinieku sagatavošanā.

Ģenerālprokurors pateicās Juridiskajai komisijai par jau veiktajām likumdošanas izmaiņām prokurora darba uzlabošanā, kā arī ieguldījumu iepriekšējos gados prokuratūras pārejā uz jaunām, mūsdienīgām un darbam piemērotām telpām Aspazijas bulvārī 7. Ēkas apskates laikā redzēto atzinīgi novērtēja arī viesi.

  

  

 

 

Avots: www.saeima.lv
Foto: Reinis Inkēns, Saeima

Atpakaļ